top of page
oss mot verden

Sjanger: Memoarer, Biografier, Fagbøker, Politikk og samfunn
Lengde: 326 sider
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788283421408

 

Om boken: 

De tidligste minnene mine er fra tida før jeg forsto at det var forskjell på meg og mange av vennene mine. Allerede da vi tok på oss regntøyet og støvlene for å leke ute i barnehagen, var stiene våre til dels tråkka opp. Jeg visste ikke at jeg tilhørte statistikken over barne-fattigdom i Norge, og at vennene mine ikke gjorde det. At vi kom til å møte voksenlivet med ulike forutsetninger for å leve et godt liv.

 

Oss mot verden er Kaisa Hansen-Suckows rå, selvbiografiske beretning om å være fattig i dagens Norge. Om å tilbringe jula i en campingvogn, ha 18 kroner på konto og å lete etter mat i søppelcontainere.

Det er en historie om kredittkortgjeld, sult og krangler med Nav, og om hvordan bekymringen for å få hverdagen til å gå rundt, kan ta pusten fra deg.

 

Men det er også en historie om kjærlighet, vennskap og en lang kamp for verdighet – for Kaisa og alle som har vokst opp som henne.

 

 

– En oppvekker for alle som tror fattigdom ikke finnes i Norge.

Mímir Kristjánsson, forfatter og politiker

«Et ras av ei bok»

Fædrelandsvennen

«Fattig-Norge sett innenfra, det er hva Kaisa Hansen-Suckow gir leseren i denne imponerende og vellykkede debut-boka»

Emil Otto Syvertsen

«Du kan bare la «Piken med svovelstikkene» bli liggende. Med Oss mot verden av Kaisa Hansen-Suckow står det ei ny jente på trappa og fyrer.

Hun fyrer for deg!» 

Vinduet:
Lara Haga Raavand

«Helt nødvendig lesing for ale som ønsker at Norge skal være et godt land å leve i - for alle.»

Morgenbladet

bottom of page